Janteloven og middelmådighed – hvorfor?

Skrevet af Kristian Kongstad Holm
Hvorfor er Danskerne så middelmådige?
Hvorfor har vi danskere så svært ved at unde andre succes?

Man kan tolke Janteloven på tusind forskellige måder, men den symboliserer i bund og grund det samfund vi lever i i Danmark – et gråt samfund efter min mening.

Men vi er blot en del af et spil, som vi selv er med til at skabe.
Men til hvis fordel er det, hvis man ikke tror, at man er noget, ikke tror man er bedre end andre, eller ikke tror nogen bryder sig om en, hvad godt kan der komme ud af det?
Hvorfor er nyheder kun spændende hvis de er negative, ingen andre lande har nyheder som har 81% i gennemsnit negative nyheder! I USA kan de klare sig med 48%.

If you can dream it, you can do it!
Der er så få mennesker i Danmark, der virkelig står ved dem selv, og bare nyder livets eventyr, og ikke tænker på hvad mon andre tænker?
Nu har jeg selv boet i udlandet siden 2009, og hvor er det dog skønt med højt til løftet, succes er noget man bliver rost for, og noget man kan være stolt over, uden at skulle være bange for hvad andre tænker?
Da jeg boet i Danmark, tænkte jeg altid når jeg trådte ind i rum med mange mennesker, hvad mon de synes om mig?
Idag når jeg træder ind i et rum, tænker jeg mon der er nogen jeg synes godt om?

En anden ting som har ændret sig efter jeg flyttet, er opfattelsen af hvad rigdom er?
Engang var det penge, idag er rigdom for mig, oplevelser som jeg dele med dem jeg holder af, intet betydet mere for mig. Den følelse ved at give andre oplevelser, har jeg altid elsket, og da jeg drev franchise kæden BilXperten lærte jeg altid vores salgsteam, at hos os sælger vi oplevelser – ikke varer, måske det var en del af succes?
Ligeledes sagde jeg altid prøv, at giv kunderne lidt mere end de forventer, folk bliver så glade, og sådanne oplevelser gør kunderne kommer igen.

Prøv at tænke over, hvor svært vi har ved at sige ‘tak’, når vi får et kompliment. Hvorfor har vi det?
Bryd ud af mængden!
Jeg har lært af en af mine bedste venner gennem mange år, som jeg startet BilXperten sammen med, ros andre, fortæl dem hvor dygtige de er ( og gerne foran andre ), og se dem blomstrer, de begynder at tage ansvar, og sammen skaber i nye uanet succeser.

Det er da vidunderligt at få et kompliment. Et kompliment er noget vi altid vil bære med os i vores ‘selvtillids-taske’ – de fleste komplimenter er rent faktisk nogle vi husker for altid, men alligevel tænker vi så stærkt på, at folk ikke må tro vi er selvhøjetidlige, eller har lidt for meget selvtillid.
Hvorfor er der så lavt til løftet i Danmark?

Hvis man oser af selvtillid og arrogance, så fyldes befolkningen af forargelse over det. Men hvad er problemet?
Man generer da for guds skyld ingen – man er derimod et pragteksemplar i min øjne, som måske smitter andre med deres humør og selvtillid.
Men Danskerne har så lidt til overs for een, der tør tage chancer – og det er da forfærdeligt!
Måske er det også grunden til så få tør starte som iværksætter.

Andres succes skal nydes af alle. Det skal give os blod på tanden til at give den dét ekstra, og selv få opfyldt vores mål og drømme – men vi har så travlt med at dømme andre, at vi slet ikke lægger mærke til, at vores egen tid rinder ud.

Det er en vidunderlig følelse, at være stolt og tilfreds over hvad end man nu har opnået, og det er da en gave, at vi kan dele det med hinanden.
Ikke alle måder falder i alles smag, men vi må da kunne unde folk det – ellers skal spejlet nok vendes mod en selv, så vi kan reflektere over de reelle problemer, som vi selv kæmper med.
Ens opfattelse og fordømmelse afspejler udelukkende ens egne behov og problemer, og det er en skam, at vi er så få, der kan se det.

Jeg er stolt af mig selv, og synes jeg er en helt fantastisk person, der virkelig vil andre mennesker det godt – og jeg gad godt vide, hvor mange, der får ondt i numsen over den sætning!?
En af mine mottoer har altid været – behandle andre som du gerne selv vil behandles.
Men mit favorit motto er – Vindere….er tabere – som blot ikke gav op!

Godt nytår til jer alle, håber mit indlæg kan give jer inspiration til et nytårs forsæt?

Den Danske Janteloven :
Du skal ikke tro at du er noget
Du skal ikke tro du er lige så meget som os
Du skal ikke tro du er klogere end os
Du skal ikke bilde dig ind at du er bedre end os
Du skal ikke tro du ved mere end os
Du skal ikke tro du er mere end os
Du skal ikke tro at du duer til noget
Du skal ikke le ad os
Du skal ikke tro at nogen bryder sig om dig
Du skal ikke tro du kan lære os noget

Skrevet af Kristian Kongstad Holm
+kongstadholm
@kongstadholm
http://www.kongstadholm.com
#jantelov #janteloven #middelmådighed #kongstadholm #kristiankongstadholm #værstoltafdigselv #tropådigselv

20131230-000355.jpg

Advertisement

Kristian Kongstad Holm is a Successful action-focused entrepreneur with successful exits in multiple geographies. Currently Kristian Kongstad Holm is focused on Mobile App and IT investments, new media and Real Estate, but open to any investment propositions “ Business angel “ 1992 - 1999 Kristian Kongstad Holm Co-founded Bildillen, a franchise chain of stores in Denmark, which in 1999 had 21 stores nationwide. Sold to Franchise members 1999 - 2007 Kristian Kongstad Holm built BilXperten from start-up to matching competitor by franchise store numbers in just 2 years. BilXperten bought Bildillen in 2004 and was sold to Thansen at the end of 2007. 2005 - 2008 Kristian Kongstad Holm founded and CEO of the agency for LG and VSX electronics in Denmark. Vision behind some of the largest fairs in Denmark such as Biler i Bella, Cph Motor Show, DHB and RaceX. 2008 - present Kristian Kongstad Holm is Ceo of Kongsholm Invest Ltd. CEO of European based construction firm focusing on residential renovations. Responded to a widespread demand for construction companies as many firms had been hit by the financial crisis and house price falls. The company offers construction financing for renovations, which means that the home owner only pays for the work when it is 100% complete. 2008 – present Kristian Kongstad Holm is Ceo of Victoria Capital II Ltd. and various other companies. Active investor in multiple App / IT / New media projects. Interested in innovative new ideas. Kristian Kongstad Holm moved from Denmark in 2009 and lives today in Monaco and Dubai with his family. Always interested in discussing new projects and investment opportunities. See more at www.about.me/holm Kristian Kongstad Holm Motto´s is: If you can dream it, you can do it! Winners are losers that just didn´t give up! Danish Vellykket action-fokuseret serie iværksætter med succesfulde exits på flere geografier. I øjeblikket fokuserer på Mobile App og it-investeringer og Real Estate, men åben for enhver investering udsagn "business angels" 1992 - 1999 Medstifter Bildillen, en franchise kæde af butikker i Danmark, som i 1999 havde 21 butikker på landsplan. Solgt til Franchise medlemmer 1999 - 2007 Bygget BilXperten fra opstart til matching konkurrent ved franchise-butik numre på bare 2 år. BilXperten købte Bildillen i 2004 og blev solgt til Thansen i slutningen af ​​2007. 2005 - 2008 Grundlagt og administrerende direktør for agenturet for LG og VSX elektronik i Danmark. Visionen bag nogle af de største messer i Danmark såsom Biler i Bella, Cph Motor Show, DHB og RaceX. 2008 - nuværende administrerende direktør i Kongsholm Invest Ltd CEO for europæisk baseret byggefirma med fokus på bolig renoveringer. Reageret på en udbredt efterspørgsel efter byggefirmaer så mange virksomheder er blevet ramt af den finansielle krise og boligpriserne falder. Virksomheden tilbyder konstruktion finansiering til renoveringer, hvilket betyder, at boligejeren betaler kun for det arbejde, når det er 100% gennemført. 2008 - nuværende administrerende direktør i Victoria Capital II Ltd Aktiv investor i flere App / it-projekter. Interesseret i nye innovative idéer. Kristian Kongstad Holm flyttet fra Danmark i 2009 og bor i dag i Monaco med sin familie. Altid interesseret i at diskutere nye projekter og investeringsmuligheder. Se mere på www.about.me / holm Motto: Hvis du kan drømme det, kan du gøre det! Vinderne er tabere, der bare ikke give op!

Tagged with:
Lagt i iværksætter

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: